Tarieven

Nota’s en tarieven

De tarieven voor de verschillende orthodontische behandelingen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De duur van de orthodontische behandeling is afhankelijk van vele factoren zoals groei en ontwikkeling van het gelaat, de gebitsontwikkeling en de medewerking van de patiënt en kan daarom niet met zekerheid worden voorspeld. Een gemiddelde behandeling duurt twee jaar, maar bovengenoemde factoren kunnen ervoor zorgen dat de behandeling korter of langer duurt dan verwacht, waardoor de kosten ook kunnen worden beïnvloed.

Zorgverzekeraars vergoeden orthodontie behandelingen in het aanvullende deel en hebben diverse aanvullende pakketten. Wij adviseren u dan ook om van tevoren te informeren naar uw aanvullende pakket en het eventuele budget voor orthodontie. Op de site www.vergelijkmondzorg.nl kunt u een tweetal overzichtspagina’s vinden met de vergoeding voor orthodontie vanuit de aanvullende verzekering.

Persoon met stralende glimlach

Bekijk hier de tarievenlijst voor 2024

Tarieven 2024

Nota's

Wij werken samen met Infomedics voor het versturen van de nota’s. Indien u volledige vergoeding voor een orthodontie behandeling heeft, gaat de nota via Infomedcis rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Indien u gedeeltelijk of geen vergoeding heeft, ontvangt u de (rest)nota via Infomedics.